התפוז הגדול

עיריית ר"ג צעקה "גם אני רוצה", קיימה אירוע אופניים משלה בתגובה לסובב ת"א, והתחבורה הציבורית נדפקה בכל תל אביב רבתי

עיריית רמת גן, אולי במקום לעשות כל דבר "כמו בתל אביב" פשוט תתאחדו עם תל אביב?
למה אנחנו צריכים שני אירועי אופניים זהים בסמיכות של חודשיים? "סובב רמת גן" ו"סובב תל אביב"?

למה מסלולי הרכיבה מותווים ע"י גבולות פוליטים-מוניציפלים ולא מותאמים לחיי העיר?
ואם כבר עשיתם אירוע מיותר, אולי תלמדו משהו על סגירת כבישים?

חסימות כבישים צריך לתכנן

יש אסטרטגיות שונות להתמודדות עם חסימות כבישים. זה מקצוע שלם. בר"ג ניהול העיר מתבצע ברמה כה נחותה עד שאין אפילו התייחסות לנושא; איפה שהאירוע מתקיים, פשוט סוגרים את הצומת עם ניידת משטרה, וכל התחבורה עומדת. כולם צופרים ומעוצבנים. הכאוס המושלם.

ז'בוטינסקי-ר"ג נחסם כליל כדי שכל רוכבי האופניים יעברו. נוסעי התח"צ מתייבשים בתחנות גם מחוץ לר"ג.

"סובב ר"ג באופניים" גרם לסיוט תחבורתי בת"א רבתי. לא ממש דיברו על זה, כי עיקר הנזק נגרם לנוסעי התחבורה הציבורית, אותם אף אחד לא רואה.

תפקיד העירייה לדאוג קודם כל לתחבורה ציבורית

כאשר מתוכנן אירוע שמצריך סגירת כבישים תפקידה הראשון של העירייה הוא לדאוג לתחבורה הציבורית. (יידוע הנוסעים, תכנון מעקפים ותגבור קווים). התחבורה הפרטית כבר תסתדר שהרי הנהגים כבר מקבלים הנחיות ע"י המשטרה איך לעקוף את החסימה. ויש גם וויז.

ובכל זאת, ההתייחסות התחבורתית היחידה של עיריית ר"ג היא לתחבורה הפרטית.

עיריית ר"ג מציבה את השילוט איפה שלא צריך אותו. עבור הנהגים, ולא עבור נוסעי התח"צ

התחבורה הציבורית היא זו שסופגת את המכה הכי קשה. נהג פרטי שנתקע יוצא מהפקק בסוף ומתמרן את דרכו. נוסעי התחבורה הציבורית מתייבשים בתחנה, והאוטובוסים פשוט לא מגיעים.
האוטובוסים לא מבדילים בין שטחי עיריית תל אביב לעיריית רמת-גן. מדובר בעיר אחת לכל דבר. כשעיריית ר"ג חוסמת לשעה את זבוטינסקי, כמעט כל קווי האוטובוס בדרך בגין בתל אביב, שד' ירושלים ביפו, וכמעט כל קווי האוטובוס בבת-ים מכיוון ר"ג, פשוט לא מגיעים לתחנה.
לנוסעים המתייבשים בתחנה אין שום דרך לדעת על כך שהרי עיריית ר"ג לא חייבת להם כלום כי אלה לא קהל הבוחרים שלה.

זה עוד מקרה שצריך להזכיר לכולנו, שהדרך היחידה לניהול עיר היא עיריית אם אחת לכל השטח (ולא עיריות שונות לת"א, ר"ג ובת-ים שבפועל הן עיר אחת), שתחתה פועל גוף שמנהל את התחבורה הציבורית בכל אותו השטח (מה שנקרא "רשות תחבורה מטרופולינית, וקיים בכל עיר בעולם, פרט לערים בישראל).

 

6 מחשבות על “עיריית ר"ג צעקה "גם אני רוצה", קיימה אירוע אופניים משלה בתגובה לסובב ת"א, והתחבורה הציבורית נדפקה בכל תל אביב רבתי”

  1. במקרה והיינו צריכים ברמת גן הוכחה לחשיבות התכנון ולבעייתיות סביב צומת עלית, אז הנה

  2. פעילים ותושבים החרדים לעתיד העיר

    את המלחמה והתחרות עןם רמת גן התחיל מר חולדאי אשר בגלל היוהרה שלו מקנא במתחם הבורסה והחליט לקחת מהם את "ההגמוניה" כביכול של עיר עם סיטי ארצי. מתוך יוהרה זו הוא ממלא את תל אביב מגדלים במיוחד אזור הדרום ומזרח העיר כל פעם מגדלים גבוהים יותר מבלי לבדוק או להגין תגנית מקיפה של תשת תושביםיות תחבורה

  3. זה שאתה לא משתתף באירוע לא הופך אותו למיותר. אז אולי 4 או 5 פעמים בשנה ביום שישי הכביש חסום לכמה שעות בגלל אירוע שעשרות אלפי אנשים אחרים כן נהנים ממנו.

    זה לא משהו שרק הערים בארץ המציאו, כשגרתי ליד ניו יורק בכל כמה שבועות היו חוסמים את אחת השדרות המרכזיות בגלל אירוע כלשהו וגם בכל עיר גדולה אחרת עושים את זה.

    1. דניאל מייסה

      יעל, אני גם בעד אירועים כאלה ואני לחלוטין לא פוסל אותם בגלל פקקים. זו לא הנקודה שלי. אני טוען שהיה אפשר לקיים את האירוע הזה מבלי לתקוע את כל האוטובוסים במסדרון התחבותי הראשון במעלה של המטרופולין. בקלות.

לתגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

דילוג לתוכן