הגשר הכפול ועבודות התשתית בסביבתו החילו לא מזמן. הנה כמה תמונות מהשטח.
המסלול בין הגשר לתחנה הרכבת מאכזב ביותר שכן בין השדות הפתוחים לאורך הירקון לבין רח' לחי מפרידים מגרשים פרטיים ולא ניתן היה להעביר בינהם את השביל.
לכן מסלול הגשר מבצע תמרונים רבים בדרכו לתחנת הרכבת.
השיא הוא שכדי לחבר את השבילים לרח' לחי חובה להתחבר לרמפה לרח' לחי. הרמפה מצויה במפלס גבוה בנקודת ההתחברות לשביל, דבר שמצריך הקמת רמפה שתעלה ותחחבר לרמפה, רק כדי לחזור ולרדת אחרי כמה מטרים.
הדבר יציב אתגר לא נעים לרוכבי האופניים ולדעתי יפחית משמעותית מהשימוש הפוטנציאלי בו.
חבל…. שלבנות רמפה, עדיין משתמשים באדמה. היות ואין לי מידע לגבי הפרשי גבהים, ואני לא בקי בפרטי הפרויקט אני עדיין תמה למה לא מנסים לפתור את הנ"ל בצורה פחות פוגעת בסביבה, לדוג- מסגרות פשוטות ( לפי דעתי לא יותר יקר מלשפוך אדמה ולהדק… ), אם מסתכלים גם על גורם הזמן כחסכון בכסף…. ניתן לסיים את הפרויקט יותר מהר… והכי חשוב פחות לפגוע בסביבה.
החברה שלנו מאמינה בפתרונות ירוקים לפרויקטים של תשתיות, אשר בסופו של דבר מיועדים לציבור.
אבל הבעיה היא לא איך בונים את הרמפה אלא עצם זה שיש רמפה לצורך התחברות לרמפה אחרת שיורדת חזרה. כלומר עליה לצורך ירידה. זו הבעיה.
למה לא יכלו להפקיע שטח מהמגרשים הפרטיים, או לחפור מנהרת הולכי רגל מתחתם?
או לפחות לשנות את הגאומטריה של הרמפה כך שהעלייה תתחיל כמה מטרים רחוק יותר (גם אם זה אומר להזיז את הנקודה בה הרמפה מתחברת לכביש שמעל), וכך היה אפשר לחבר את השביל בלי עליה-ואז-ירידה?
במגרשים הפרטיים יש בניינים. אלה בנייני מסחר ותעשיה. ומנהרה (מתחת לבניינים?!) לא היתה פותרת את הבעיה, כי גם למנהרה צריך לרדת ולעלות.
בסך הכל הסיבוב שעושה השביל לא כזה נורא, והשביל יהיה הרבה יותר טוב מהמצב כיום.
ומתי מתכוונים לסיים את הפארסה הזאת ?
כבר כמה חודשים אין שום התקדמות. יש רק גשר אחד והוא חסום למעבר כי לא סיימו אותו וגם השביל נשאר בשלב הכורכר